Orvosi rendelő fejlesztése

EU_zaszlo_RGB.jpg szechenyi_2020_logo_fekvo_color_RGB.jpginfoblokk_kedv_final_RGB_ESZA.jpg

A település 2016 május 4.-én pályázatot nyújtott be az orvosi rendelő fejlesztése céljából.

2017 május 1.-én a pályázat támogatásban részesült.

 • a kedvezményezett neve: Kazár Község Önkormányzata
  a projekt címe: Egészségügyi alapellátás fejlesztése Kazáron
  a szerződött támogatás összege: 91776453 Ft
  a támogatás mértéke: 100%
  a projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31
  projekt azonosító száma TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00009

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt átfogó célja: Az egészségügyi ellátás színvonalának javítása Kazár községben ezáltal a település élhetőbbé tétele, népességmegtartó erejének fokozása.

Specifikus célok:

Az orvosi rendelő felújítása és akadálymentességének kiterjesztése.

Az elavult elhasználódott eszközök cseréje amely hozzájárul, hogy a településen a kor színvonalának megfelelő egészségügyi szolgáltatásokat nyújtsunk.

A projekt megvalósításával célunk, hogy a biztosított szolgáltatások színvonala növekedjen az eszközpark felújításával az ellátottaknak nyújtott szolgáltatás minősége javuljon ugyanakkor az energetikai korszerűsítés következében a működtetés

költsége csökkenje, hosszútávon finanszírozhatóvá váljon.

Önállóan támogatható tevékenységek:

Közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelőnek, fogorvosi rendelőnek, védőnői tanácsadónak, alapellátáshoz kapcsolódó háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi ügyeleti ellátásnak helyt adó helyiségek/épületek felújítása.

Az épület felújítása és átalakítása.

Önállóan nem támogatható, választható tevékenységek:

Eszközbeszerzés: a működési engedélyben és az OEP finanszírozási szerződésben foglalt tevékenységek végzéséhez szükséges minőségi definitív ellátás biztosításához elengedhetetlen műszer, gép, informatikai és egyéb eszköz beszerzése, mobil eszközök preferálása mellett.

Alapműködéshez szükséges eszközök beszerzése.

b) Iskola-egészségügyi ellátás végzéséhez szükséges helyiség (iskolaorvosi, iskola-fogorvosi rendelő) kialakítása és eszközbeszerzés, amennyiben a háziorvosi/fogorvosi rendelővel azonos épületben működik, vagy működni fog. Nem fejleszthető abban az esetben, ha az iskola-egészségügyi szolgáltatás a közoktatási intézménnyel egy épületben működik.

A háziorvos látja el, ezért a fejlesztés erre az ellátásra is kiterjed.

d) Megújuló energiaforrások használata (pl.: napkollektorok, fotovoltaikus napelemek) az épületek gazdaságosabb, korszerűbb üzemeltetése érdekében.

Napkollektor is beépítésre kerül.

f) A hatályos jogszabályoknak megfelelő, kötelezően (minimálisan) előírt számú parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely létesítése, valamint kerékpártároló és babakocsi tároló kialakítása. Indokolt esetben a hatályos jogszabályokban minimálisan előírt szám feletti parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely létesítése is támogatható, melyet a megalapozó dokumentumban szükséges bemutatni.

A parkolók és az akadálymentes parkoló kialakítása is megvalósul a megmaradt területen kisebb felújításra kerül sor.

 • Kazár Község Önkormányzata
 • 3127 Kazár, Tanács u. 1.,
 • Telefon: (32) 341 333
 • E-mail: kazar@kazar.hu